Event: I Love Camp – Showroom Mama

I Love Camp - Showroom Mama

Van 3 t/m 14 augustus presenteert MAMA een serie van happenings in de setting van een camping-meets-festival-terrein-meets-stadsstrand.

I <3 CAMP brengt een bont gezelschap van kunstenaars samen en daagt hen uit typische zomeractiviteiten te vervormen. Gedurende tien dagen in augustus biedt MAMA ouderwets vermaak met een gouden randje in haar showroom. Van een 24-uur durende legpuzzelmarathon (mét verplichte karaoke-pauzes), een strandbibliotheek met kunstenaarspublicaties, tot een muziekfestival. De avontuurlijk ingestelde vakantiegangers kunnen hun hart ophalen tijdens een dagtrip naar biotoop De Lombardijen onder begeleiding van futuroloog Dennis Muñoz Espadiña. Een dag op het MAMA-strand kan in stijl worden afgesloten tijdens de bonte avond en ook aan overnachten is gedacht. Geen Camp zonder camping.

I <3 CAMP is een viering van het groteske, het uitvergrote, een loopje nemen met de goede smaak. Volgens Wikipedia is camp ‘het omarmen van massacultuur met artistieke bijbedoelingen’ en in haar poging om dit begrip te definiëren verklaart Susan Sontag in 1964 dat “we naar camp verlangen omdat oprechtheid niet meer genoeg is. Oprechtheid kunnen we ook verklaren als platvloers en een teken van intellectuele benauwdheid.” Camp steekt het serieuze naar de kroon, het is speels en banaal.