Blog: Nieuwsbrief september 2016

Sunday, 25th September, 2016 -

September 2016 is de maand waarin ik ontdekte dat als iemand kritiek op je heeft je altijd eerst even naar zijn schoenen moet kijken. Als hij of zij dan lelijke schoenen aan heeft kan je denken, met hetzelfde verstand waar je mij zojuist mee bekritiseerde heb je die schoenen gekocht in de veronderstelling dat ze mooi waren.

Goed. Ook heb ik mezelf voorgenomen om het allemaal wat rustiger aan te doen. Het is vrij druk geweest en het lijkt me goed om weer eens wat de diepte in te gaan. Uiteraard met mooie schoenen aan.

September begon in Maastricht. Bij Marres. Tijdens de laatste dag van de tentoonstelling Tourist Office waar mijn vakantiefilm te zien was deed ik de Body Tour. Op de foto hieronder vertel ik over mijn overgevoelige tepels. Na de performance vroeg een 10 jarig meisje om een handtekening. Dit stond verder los van mijn tepels.

DSC_0728

Zoals je wellicht hierboven ziet zijn er tijdens de vakantie wat kilo’s bijgekomen. Ook dit ga ik de komende periode aanpakken. Mijn voornemen is om tot (en niet met) kerstavond geen bier te drinken. Wat lastig is is dat er altijd tijdens openingen of performances gratis drank is te krijgen als deelnemer zijnde. Zo ook tijdens de performance die ik verzorgde tijdens de Kunstavond XL in Tent Rotterdam. Vanuit de Maarton deed ik 1 op 1 performance waar de toeschouwer kon kiezen uit 1 van de aangeboden performances.

Zoals ‘Increase the size of your peanut’.

14362428_1103122189802267_657635876632735530_o

Tussendoor ben ik eerst nog even langs mijn neefje gegaan in Dordrecht. Op de foto gingen we samen de tafel dekken. Ik vroeg me af hoeveel hij kon dragen. Best veel.

20160905_1824020_resized

Goed nieuws was ook dat Flos (mijn kat) steeds meer gaat begrijpen dat het toetsenbord van mijn macbook geen rustplaats is. Er is genoeg ruimte rondom. (zie omslagfoto)

Dan weer even wat serieuze zaken. Helaas zit ik niet bij de shortlist van de 7e Sybren Hellinga Kunstprijs. Wel heb ik er nog een tekening gemaakt van een kunstprijs die te vinden is in het boekje van september.

20160925_142623_resized

Eind september was ik nog onderdeel van het Bellamy project in Amsterdam. In de Bellamybuurt heb ik 4 ramen ingericht met werk.

img_2587

Met onder andere ook dit nieuwe werk (de lichtbak).

img_2571

Dat was het een beetje. De komende periode wordt een periode van rust en wijsheid maar ook nog van 2 lopende projecten. In Concordia Enschede ben ik onderdeel van een groepstentoonstelling genaamd de maand van de performancekunst. De expositie opent op 1 oktober vanaf 14.00 uur (ik ben er niet, zit dan in Berlijn), met werk van Nina Boas, Ieke Trinks en Topp & Dubio, Bibi Spaans, Mette Sterre en ikzelf. Hieronder een foto tijdens het opbouwen.

img-20160925-wa0001

Verder ga ik vanaf oktober de workshop Bel’s Kitchen geven in Tent. Een interactieve workshop waarin ik de relatie tussen koken en het maken van kunst leg. Het materiaal klei staat centraal. Ge├»nspireerd door tv-formules als Masterchef en Heel Holland Bakt neemt ik de leerlingen mee in het maakproces van kunst, waarbij de verbeelding op een speelse wijze wordt geprikkeld. Net als bij koken wordt er aandacht besteed aan het uitbalanceren van ingredi├źnten en het stoppen van liefde in je creatie.

Opening-Kairos-Time-11.07.2014-photo-Aad-Hoogendoorn-103

Tot de volgende maand.

Category: Uncategorized