Run the World (Birds)
16/17, 23/24, 30 september/ 1 oktober H29 / De Hes Oosterbeek
Semâ Bekirović werkte samen met vogels. Roofvogels maken de dienst uit in kantoorruimtes en de koet bouwt een nest van menselijke snuisterijen in haar videowerken. De bewegende installatie van Bart Nijboer verbeeldt een dans van vallende zaadjes die zich met vleugels door de lucht verspreiden. Maarten Bel toont zijn Rotterdams duivennest, een vlechtwerk vol plastic in felle kleuren, maar geen enkel takje. En Liedewij van Eijk analyseerde de alledaagse handeling van het pellen van een ei. Iedereen doet dit net iets anders. Hoe pel jij een ei?
Maarten Bel, Vogelnest 2023

Doorlopend is een vertoning van de film The Birds van Alfred Hitchcock te zien, waarin slecht behandelde vogels zich tegen de mensheid keren. De film uit 1963 is vandaag nog steeds een bron van ornithofobie (angst voor vogels).

De tentoonstelling van gastcurator Isabelle Bisseling is een totaalbeleving en laat bezoekers nadenken over hoe wij met vogels omgaan. Er is aandacht voor de schoonheid van een vogel, het nut van een vogel en het recht van een vogel. De tentoonstelling roept een gevoel op van bewondering, medelijden en mogelijk ook angst voor waar vogels toe in staat zijn.

 

links: Semâ Bekirović, Koet / rechts: Lidewij van Eijk, Het pellen van een ei

Toegang gratis

expositiedata: weekends 14/15, 23/24 en 30 september/01 oktober van 13-17 uur en op afspraak
opening: 16 september 2023, vanaf 13.00 uur met hapjes en drankjes

Bereikbaarheid H29 op de Hes:
Bus: Bushalte Arnhems Buiten, buslijn 352 of 51 (zowel vanuit Arnhem als vanuit Oosterbeek).
Auto: Via de Schutterij naar de Hes (bij Popcentrum De Jacobiberg) en volg de rode pijlen.
Entree via de Klingelbeekseweg; hek naar De Hes – naast nr. 37 – is open tijdens expositie-uren.