This Road Show
29/08/2020 - 30/08/2020 NDSM Amsterdam

Twee dagen lang zal de NDSM-werf het speelterrein vormen van This Road Show, een optimistische tentoonstelling die het werk van 18 veelbelovende kunstenaars samenbrengt. De sculpturen, installaties en performances die hier te zien zijn, reflecteren op speelse wijze op mens, machine en vrijheid. Het resultaat is een dynamische belevenis waarin de mogelijkheden van het alledaagse worden gevierd. Mobiliteit en beweging staan hier symbool voor vrijheid en optimisme – waarden die we in deze uitdagende tijd extra goed kunnen gebruiken.

Tijdens This Road Show word je als bezoeker continu verrast: auto en fiets worden letterlijk als expositieruimte gebruikt, kunstwerken worden door de ruimte heen verplaatst, nieuwe vervoersmiddelen worden gepresenteerd en materialen en objecten worden voor verrassende doeleinden gebruikt. Tussen de sculpturen en installaties vinden performances plaats, geprogrammeerd door het Haagse P.S. Performance Site. Tijdens deze opvoeringen worden alledaagse producten tot leven gebracht en worden bezoekers over het NDSM-terrein geleid.

Deze kunstenaars doen mee aan This Road Show: Charlien Adriaenssens, Sarah Atzori, Ronald Bal, Maarten Bel, Leon de Bruijne, Rosalien Derkinderen, Berk Duygun, Bart Eysink Smeets, Maaike Fransen, Josje Hattink, Eirik Jahnsen, Jolanda Jansen, Jarle, Lieselot Moed, Arjen Lancel, Jiaojiao Li, Pip Passchier en Art van Triest.

Programma performances

Zaterdag 29 augustus
15:00 Jiaojiao Li (20 min)
16:00 Sarah Atzori (20 min)
17:00 Ronald Bal (30 min)
18:00 Jolanda Jansen (30 min)

Zondag 30 augustus
12:00 Charlien Adriaenssens (doorlopend)
13:00 Jiaojiao Li (20 min)
14:00 Jolanda Jansen (30 min)
15:00 Ronald Bal (30 min)

Over This
This Art Fair is een jaarlijks terugkerende kunstbeurs waar ruim 150 kunstenaars met én zonder galerie hun werk tonen. This Road Show is een alternatief op locatie voor This Art Parking, onderdeel van de editie van This die in mei dit jaar zou plaatsvinden in en om de Kromhouthal. This Road show is onderdeel van een aantal initiatieven waarmee de deelnemende kunstenaars van This Art Fair en This Art Parking alsnog hun werk kunnen tonen aan het publiek. Dit gebeurde eerder ook in de vorm van This Art Truck: twee vrachtwagens die door Amsterdam, Rotterdam en Den Haag reden waarin kunstwerken te bezichtigen én te koop waren.

This Road Show is samengesteld door Kim Nathalia (MILK) en P.S. Performance Site.
This Road Show is mogelijk gemaakt door LeasePlan en het Mondriaan Fonds.