Workshop: Hoe kom je op een idee?
31-05-2018 — 19:30 - 21:30 — Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Ontdek je eigen creativiteit onder begeleiding van multidisciplinair kunstenaar Maarten Bel. Samen met deelnemers gaat Bel dieper in op de verschillende technieken en methodes om het creatieve denkproces te onderzoeken. Is de ene persoon creatiever dan een ander? Kun je creativiteit aanleren? Waar haal je je inspiratie vandaan? Wanneer weet je of een idee goed is?

Aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten worden de voorwaarden voor een goed idee onderzocht. Als beeldend kunstenaar en docent conceptontwikkeling aan de Hogeschool van Rotterdam en Den Haag is Maarten Bel de uitgelezen persoon om deelnemers de fijne kneepjes van het creatieve vak te leren.

Maarten Bel (1987) onderzoekt universele thema’s in de samenleving. Hij maakt performances, tv-series, educatieprojecten, boeken, tekeningen, installaties, tours en evenementen. Zijn werk is onder meer getoond in Museum Boijmans Van Beuningen, TENT en Stedelijk Museum Amsterdam, en op de NTR en theaterfestival De Parade. Voor Art Rotterdam 2018 bedacht hij samen met MILK de interactieve installatie Get a Pet Instead, waarin de integriteit van een kunstbeurs werd bevraagd. In samenwerking met het nabijgelegen dierenasiel werden beursbezoekers voor de speelse maar schimmige keuze gesteld: een dier adopteren uit de opvang of een werk kopen van een van de naastgelegen galeries op de beurs?

Thursday Night Workshop
Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite
Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.