Wenswerken
2024 — Stedelijk Museum Schiedam

In de Stadsgalerij is de  interactieve installatie ‘Wenswerken’ van kunstenaar Maarten Bel te zien. En het mooie is, iedereen kan hier ook aan meedoen!

Moet jij van weinig geld rondkomen? En heb je een wens voor iets dat je niet kunt betalen, bijvoorbeeld een verjaardagstaart, een bos bloemen of een fiets van je kind? Doe dan mee aan Wenswerken en geef jouw wens door in de Stadsgalerij. Maarten Bel maakt tekeningen van de wensen en verkoopt deze in het museum. Met het geld van de verkochte tekeningen koopt hij wat erop staat! Wie weet komt jouw wens uit! Dan komt Maarten Bel persoonlijk jouw wens thuis bezorgen.

Voor iedereen die wél iets kan missen en iemand wil helpen: kom langs en kijk welk Wenswerk jou aanspreekt. Scan de QR code naast het werk om de tekening te kopen, haal een Verkocht sticker bij de kassa en plak die over de QR-code. Klaar is Kees! Dankzij jou gaat een wens van een Schiedammer in vervulling en jij krijgt een echte Maarten Bel aan de muur! Kom jij ook langs om een wens te vervullen? ‘Wenswerken’ maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Uit armoede. Kunst, geschiedenis en verhalen.

Het werkt zo:
1. Als Schiedammer die met te weinig geld leeft kun je een wens indienen voor een product
dat je niet kunt betalen. Dat kan van alles zijn. Van verjaardagstaart tot stofzuiger, kinderfiets of koelkast.
2. Maarten Bel tekent de voorwerpen en biedt deze tekeningen hier te koop aan. Precies voor de prijs van het voorwerp dat er op staat.
3. Help je als bezoeker graag een Schiedammer én wil je een echte Maarten Bel thuis aan de muur? Kies dan een Wenswerk uit en scan de QR-code om het aan te kopen. Vraag een verkocht-sticker bij de kassa. Maarten Bel stuurt het werk naar je op.
4. Met het betaalde geld voor het kunstwerk wordt het getekende voorwerp gekocht. En door Bel aan de Schiedammer gegeven.

(Foto’s Aad Hoogendoorn)
(Tekst, Stedelijk Museum Schiedam)